om-margareta

Om mig2

I utbildningen ingår integrativ psykoterapi (s.k steg 1) med bas i psykosyntes. Psykosyntes är en holistisk terapiform.

Mitt namn är Margareta och det är jag som driver Lugnt vatten.
Jag är utbildad i Usui Reiki steg 1 och 2 samt utbildar mig just nu till Certifierad Samtalsterapeut på Humanova.

Jag har en 13 år lång bakgrund inom försäljning men har hela tiden känt att det har varit något som skavt i mig. Inom mig har det funnits en stark längtan att få jobba med någonting mer meningsfullt. När jag en dag satt hemma och funderade på frågan om vad jag ska göra i mitt liv så blev det helt plötsligt glasklart för mig att jag älskar att samtala med människor och har alltid varit en hobbyterapeut för nära och kära. Där föll poletten ner – jag ska bli terapeut!

Jag har även en bakgrund med mycket magproblem, eksem, dålig sömn och andra kroppsliga besvär som jag genom året sökt hjälp för inom sjukvården och de har som många andra skickat hem mig med diagnosen IBS och läkemedel.

Det är först efter många år i egen terapi där jag gått tillbaka och insett vilka trauman jag har varit med om, vilka beteendemönster det skapat och hur mina förhållningssätt till dem har varit som jag har insett att min kropp hänger ihop. Alla ovan besvär kommer när jag är stressad, ledsen och frustrerad och när jag inte släpper ur känslorna.


Jag är inte helt fri från mina kroppsliga besvär men de har lindrats otroligt mycket i takt med att jag har erkänt dem och börjat ta hand om min psykiska hälsa och lyssna inåt.

margareta selfors

Jag vill nu förvalta mina erfarenheter på bästa sätt och genom att få möjligheten att kunna hjälpa dig och andra personer har jag lyckats uppnå den den känslan jag har strävat efter – meningsfullthet!

Mitt mål är att hjälpa dig som befinner dig på ett plats som liknar ett stormigt hav, psykiska och fysiska smärtor, så att du till slut kan landa på harmonisk plats där det är lugnt vatten.

Väl mött och massa kärlek!

Margareta